با افزایش چشمگیر استفاده از دوربین مداربسته و پیشرفت تکنولوژی در این حوزه کاربران به استفاده از امکانات بیشتر را راغب کرده است. با وجود پیشرفت تکنولوژی در کیقیت دوربین مدار بسته آنالوگ ، حال چرا هنوز هم استفاده از دوربین مدار بسته تحت شبکه هر روز در حال رشد است ؟ ما در این مقاله در غالب یک مقایسه فنی مزایای استفاده از دوربین های مداربسته تحت شبکه را نسبت به دوربین های آنلوگ توضیح خواهیم داد
با افزایش چشمگیر استفاده از دوربین مداربسته و پیشرفت تکنولوژی در این حوزه کاربران به استفاده از امکانات بیشتر را راغب کرده است. با وجود پیشرفت تکنولوژی در کیقیت دوربین مدار بسته آنالوگ ، حال چرا هنوز هم استفاده از دوربین مدار بسته تحت شبکه هر روز در حال رشد است ؟ ما در این مقاله در غالب یک مقایسه فنی مزایای استفاده از دوربین های مداربسته تحت شبکه را نسبت به دوربین های آنلوگ توضیح خواهیم داد.
رزولوشن بالا
از مزیت های دوربین مدار بسته IP تصویری با رزولوشن بالا می باشد. این افزایش رزولیشن که تولید آن تا 30 مگا پیکسل عنوان شده است کیفیتی مثال زدنی را همراه خود دارد . برخورداری از رزولوشن مانند HD ، Full HD ، ۴K و مواردی اینچنین امروزه مورد تقاضای مشتریان هستند.
این نکته که افزایش کیفیت تصویر رابطه مستقیمی با افزایش اشغال پهنای باند شبکه و تبع آن افزایش اشغال شده در هارد دیسک را دارد که البته در این حالت سیستم های IP از الگوریتم های فشرده سازی هوشمند استفاده می کنند همچنین ارسال چند استریم مجزا توسط دوربین از دیگر راهکارهای استفاده بهینه از پهنای باند در کنار افزایش کیفیت تصویر دوربین مدار بسته می باشد.
برای انتقال تصویر دوربین مدار بسته IP به سیستم ضبط کننده (که میتواند NVRو یا SERVER باشد) تنها یک کابل شبکه کفایت می کند. این کابل شبکه علاوه بر انتقال تصویر وظیفه تغذیه دوربین را بر عهده دارد.اگر کمی با شبکه های رایانه ای آشنا باشید احتمالا به این نکته واقفید که میتوان چند دوربین را با یک سوئیچ مناسب در حوزه محدود به 100 متر به یکدیگر متصل کرده و با ارتباط تنها یک کابل به NVR اطلاعات که میتواند تصاویر ،صوت،اطلاعات بیومتریک و...تمامی دوربین های شبکه باشد را انتقال دهد.این در حالیست که ما در سیستم های آنالوگ تنها برای انتقال 1 تصویر برای هر دوربین میزم به انتقال یک کابل میباشیم.
در سیستم IP ، کاربر می تواند هم به NVR و هم به طور مستقیم به دوربین IP متصل شده و تصاویر را مشاهده کند در صورتی که در سیستم دوربین مدار بسته آنالوگ تنها مشاهده تصاویر دوربین توسط DVR امکان پذیر می باشد.
با توجه به ساختار شبکه دوربین های مداربسته تحت شبکه نیز تحت یک رمزنگاری انحصاری قرار میگیرند که از نظر امنیتی سطح بالایی را ایجاد مینماید.با دانستن این مطلب اصطلاحا هک کردن این قبیل سیستم ها بسیار کار دشواری به نظر میرسد حال آنکه در سیستمهای انالوگ به دلیل ساختار ساده امکان انتقال تصاویر را به راحتی فراهم میآورد.
از این رو یکی از مزیت های سیستم مدار بسته IP نسبت به سیستم آنالوگ ، امکان رمز گذاری بر روی تصاویر دوربین هاست به گونه ای که هیچ فردی با هیچ وسیله ای امکان مشاهده تصویر این دوربین ها در اختیار نخواهد داشت و این روش واقعا امن است.
امکان قطع ارتباط بین دوربین تحت شبکه و هر دریافت کننده استانداردی از راه دور و یا تلفن همراه وجود دارد ؟ در پاسخ می توان گفت بله ، این کار می تواند توسط هکر ها و با تکنیکی به نام Man in The Middle انجام می شود. برای محافظت سیستم از نفوذ هایی اینچنینی باید داده ها و تصاویر را بصورت هوشمند رمز گذاری نمود . داده های سرویس دهنده و سرویس گیرنده که در مورد این مثال لپ تاپ و دوربین هستند باید به صورت رمز گذاری شد ه باقی بماند . رمز گذاری تصاویر می تواند از تصاویر دوربین مدار بسته به نحو احسن محافظت کند.
تفاوت تصویر دوربین تحت شبکه و آنالوگ
دوربین های تحت شبکه با پشتیبانی از الگوریتم های هوشمند قادرند تصویر را آنالیز کرده و بر اساس متغیر های مختلف فعالیت های متعددی را شناسایی کرده و آلارم های مختلفی را فعال کنند در صورتی که این موضوع در سیستم آنالوگ یا وجود نداشته و یا به شدت دچار محدودیت می باشد.
پردازشگر دیجیتال دوربین ( DSP ) می تواند با تجزیه و تحلیل تصویر ، تشخیص هر حرکت و ارسال آلارم ، ایمیل ، عکس و مواردی شبیه به این بصورت کاملا هوشمند عمل کرده و در موارد متعددی نیاز های مشتریان را برطرف کند البته این موارد در سیستم های آنالوگ هم عنوان میگردد اما به دلیل نوعتصاویر نمیتوان آنرا قابل اعتماد تلقی کرد در موارد محدود نیز قیمت مشابهی با تجهیزات آنالوگی با امکانات همسان با سیستم تحت شبکه خواهد داشت.
یکی از ویژگی های منحصر به فرد سیستم دوربین مدار بسته IP امکان انتقال اطلاعات شامل تصویر و صوت با استفاده از بسترهای مختلف مانند اینترنت ، امواج بی سیم ، کابل های شبکه و … می باشد. این موضوع در سیستم آنالوگ دارای محدودیت های بسیار زیاد و در عین حال پر هزینه ای می باشد.
امکان ضبط همزمان تصویر دوربین در سیستم IP برای کاربران فراهم میشود. آنها می توانند به طور همزمان تصاویر دوربین های IP را هم بر روی NVR و هم بر روی کارت SD تعبیه شده بر روی دوربین تحت شبکه ضبط کنند و در صورت از بین رفتن هر کدام از تصویر ضبط شده دیگر استفاده کنند .
کاربر در هر لحظه می تواند عملکرد دوربین های تحت شبکه و همچنین سیستم ضبط را تحت نظر داشته باشد و در صورت بروز هر مشکلی مراتب را در حداقل زمان برطرف نماید. همچنین امکان نظارت بر وضعیت تجهیزات شبکه از قبیل سوئیچ ، روتر توسط یک پروتکل شبکه به نام SNMP انجام می شود و همچنین می توانیم از این پروتکل در دوربین های IP هم استفاده کنیم.
سیستم مدار بستهاین IP ،این امکان را به کاربران میدهد که علاوه بر تصاویرموارد امنیتی دیگر را نیز با یکدیگر تجمیع نمایند از جمله می توان به سیستم کنترل تردد ، اعلام حریق ، اعلام سرقت ، سیستم های رادار ، BMS و مواردی شبیه به این در سیستم مدار بسته IP به سادگی در دسترس می باشد اما استفاده از این گستردگی در سیستم آنالوگ بیشتر شبیه به یک رویای دست نیافتنی می ماند.
این ویژگی به کاربر دوربین امکان می دهد تا نحوه عملکرد تجهیزات را تحت نظر داشته باشد و در صورت بروز هر مشکلی آنرا پیش بینی کرده و اقدامات لازم جهت تعمیر و مهار آن را انجام دهد.